söndag 30 oktober 2011

Igår var vi först och tittade på  när Moa och hennes Onyx mötte Tälje i hemmahallen på Arnö. De förlorade med 1-9 men med tanke på motståndarlagets storlek på tjejer och att de flesta var 99:or och två dessutom var 98:or så tycker jag att de var otroligt duktiga. De klev in i närkamper och hade flera målchanser. Bra kämpat!
Efter matchen åkte vi till Elgiganten där jag fick en fin present av Robban, en Samsung Galaxy SII! Så nu har jag inte tid med annat ;)
På kvällen kom Malin och grannen Janne och käkade middag och kollade på Så mycket bättre med oss.
Idag har Sara och jag varit nere vid Svartåhällen och fotat hundarna med min nya pellefon. Snart är det dags att laga middag så Malin hinner äta innan hon ska iväg och jobba.





Robban och Janne har tagit upp båten


söndag 23 oktober 2011


Moa spelar innebandy i Onyx, F-99/00. Hon tycker det är jättekul. Igår var det dags att ta lagfoton för hela klubben och vårt lag passade på att ha kiosk för att få in lite pengar till kassan. Jag hade turen att få  tiden att stå i kiosken samtidigt som Moas lag tog foto. Skönt att slippa åka fram och tillbaka.

Idag var vi på bortamatch mot Flen och Onyx låg under med 3-0 i sista perioden då de plötsligt fick extra glöd och reducerade till 3-3! Det var så himla spännande!

Igår var vi på middag hos mamma och pappa. Lillebror Tobbe kom även dit.
Det var trevligt och god mat var det också.

Imorgon fyller världens bästa Azzar 6 år. Tänk vad tiden går fort!
Vår pyttevalp som bara vägde 350 g när han föddes är nu en stor jätte med
en mankhöjd på 72,5 cm och en vikt på 45 kg.
Lika go är han nu som då.


fredag 21 oktober 2011


Ledig idag och fint väder, så då får man passa på att njuta (och göra lite nytta ute)!
 Idag har jag "designat" våra tre småbjörkar på baksidan, så att de inte växer sig för höga.


I rabatten klippte jag ner alla vissna blommor och fyllde på med lite täckbark.

Idag fyller lilla mamsen 58 så i morgon bjuds det på middag.
I kväll kommer Malin och Fredrik hit och ska vara här i helgen. Mysigt!
Nu ska jag nog glutta lite på missade avsnitt av sjukhuset och 112 på liv och död.



onsdag 19 oktober 2011


Nu är verkligen hösten här :(
Fick jag välja skulle det vara sommar minst åtta månader om året. Jag älskar solen och värmen och när det blir grått och kallt skulle jag helst vilja gå i ide. Visst är varma och soliga höstdagar härliga men de slår inte de härliga baddagar som vi hade i somras.
Längtar tillbaka! <3

Idag har effektiviteten infunnit sig. Började med en promenad tillsammans med Catharina och hundarna. Det blöta från skyn gjorde sig påminnt. Sen fick dammsugaren komma fram och göra sitt. Hoppas på att min man vill ge mig en sån där självgående dammsugare i julklapp, så är det redan rent och fint när man kommer hem från promenaden. Sen gick jag ut och röjde i förrådet för att sedan få plats med utemöblerna. Skönt att få det gjort men ack så sorgligt. Det blir ju så påtagligt att vintern snart är här och att vi får vänta i varje fall 6 hela månader innan vi kan sitta ute och njuta av vårsolen.

Sedan bar det iväg till Ica Maxi för att handla. Passade på att köpa mig en snöskyffel från Fiskars innan det tar slut. Förra året var det ju lögn i h-e att få tag i en.
Nu är det dags att påbörja middagsmaten och i kväll är det Hyttan.





söndag 16 oktober 2011



Förra helgen var Robban och jag på kryssning igen. Den här gången åkte vi vår favoritbåt Birka Paradise. Mycket trevligt hade vi och träffade både gamla och nya vänner. Vi startade på Akkurat där vi träffade Göran och Fredrik för att ta något gott att äta och dricka. Robban och jag var hungriga och beställde en typ av gryta i gorgonzolasås med pommes till. Gissa om vi blev förvånade när det kom in en hel gryta med rykande varma musslor..... Robban blev glad och jag fick nöja mig med att doppa brödet i den goda såsen, musslor är inget för mig...





Maten på båten var jättegod och drickat och sällskapet likaså. Dansmusiken var kanon och jag och Robban buggade nästan hela natten! Superkul! På kareoken stämde Jocke åter upp med Highway to hell och några tjejer i gänget sjöng några andra låtar. Jätteduktiga var de!

Den här helgen har vi haft Catharina, Niclas och Janne på middag. De brukar ställa upp som hundvakter och det är trevligt att bjuda på mat som tack för hjälpen.

Sara och jag hade välbehövlig päls- och klovård på hundarna igår, så nu är de fina igen.


Tarzan bredvid sin pälshög


Azzar och Sara


Tarzan


Nu blir det ny vecka med nya möjligheter




torsdag 6 oktober 2011



Har uppdaterat sidan med länkar och en minnessida och upptäckte att vår Vackra Ozzy skulle fyllt 7 år idag. Tänk vad den hunden var speciell. Han var faktiskt en blandning av Azzar och Tarzan, men det som skiljde honom från dem var att han hela tiden försökte klättra i rang och det har aldrig hänt med varken Azzar eller Tarzan. Ozzy skulle ALLTID ha sista ordet. Han var otroligt lättlärd, men gjorde aldrig något två gånger om han inte fick belöning. Han hittade däremot på egna trick. Vi hade bl.a.lärt honom spela död. När vi sa "pang", slängde han sig ner på sidan och låg stilla. Det egna tricket var att jag vid ett tillfälle ropade på honom att komma och i farten sa jag "pang". Då gled han fram ner på framtassarna och när farten tog slut föll han stilla ner på sidan. Ja han var rolig (men bråkig). En sak som vår granne gillade med honom var att han alltid hälsade besökare skällandes med en leksak i munnen.
Tyvärr fick han inte bli vuxen pga sin höftledsdysplasi. Han gjorde ett djupt tassavtryck i våra hjärtan. <3


Idag har jag och hundarna varit på promenad med Catharina och Gobbe och då mötte vi vår gamla kollega med make och Sheltien Kubbe. Kubbe var lös och sprang trots mattes rop rakt fram till våra hundar. Jag hade fullt sjå att hålla Tarzan som morrade och slet i kopplet. Kubbe for runt oss och Tarzan for i sitt koppel som jag tillslut tappade taget om. Livrädd var jag för vad Tarzan skulle göra med lilla Kubbe och såg framför mig att "nu är det slut, nu får jag ta bort honom". Men till allas lättnad tryckte Tarzan bara till Kubbe nere i diket. Kubbe visade sig underlägsen och Tarzan stog över honom. När jag fått tag i kopplet nosade hundarna på varandra och allt var lugnt.
Fy, vad det var otäckt, tycker jag! Men skönt ändå att veta, att Tarzan regareade normalt när han kom loss. Nu blir det intressant att se hur reaktionen blir nästa gång vi möts.


I kväll ska vi ner med jobbarkompisarna till Stall Dammkärr där Catharina har sin Haflinger Flinga. Vi ska få prova på lite Western-ridning och grilla korv. Mysigt!


söndag 2 oktober 2011

Har landat i soffan efter Cinderella-kryssning med familjen. Det var mycket trevligt.
I väntan på att få kliva ombord tog vi en promenad upp på söder och Vitabergsparken. Det var ju underbart skönt väder. Tänk att kunna gå i linne 1:a oktober!

Sara poserar
 Sara och Felicia
 Systrarna Sabel

 Fredrik och Malin
 Vem bor här?

Maten på båten var god, drickat gott och det spelades ganska bra musik. I danssalongen fick vi uppleva "En andra chans" fast på riktigt. Det var en rullstolsburen kvinna uppe på dansgolvet som var helt fantastisk! Hon buggade som en gud - i rullstolen! Danspartnern var hennes vuxne son. Jag tyckte det var så häftigt och tårarna rann så klart, blödig som jag är...
Nu väntar en ny arbetsvecka innan nästa helg bjuder på ännu en trevlighet!

Sara och Malin är uppe och stuffar
 Sötisar
 Undrar vard han säger?
 Sötisar
 I like!