tisdag 20 december 2011


Här händer det grejer....
Igår blev det att åka till akuten med Sara efter att hon trillat av kompisens häst Flinga.
Sara red barbacka medan Mikaela tolkade efter henne. Flinga fick ett busryck, så Sara tappade balansen och flög av. Hon landade illa och slog i ryggen, bäckenet och benet på höger sida. Hon hade riktigt ont så jag tog det säkra före det osäkra och åkte in med henne. Som tur är visade röntgen av bäcken och höftled inte på några skador så det är väl bara mjukdelarna som fått sig en törn. Nu får hon klara sig med hjälp av värktabletter och kryckor och även försäka stödja så mycket som möjligt på benet.

I fredags var vi inne med Moa till vårdcentralen för tredje gången på 1 vecka och nu visade det sig att luftvägsinfektionen tagit sig längre ner och utvecklat sig till högersidig lunginflammation. Infektionsproverna hade inte förändrats något under veckan. Ny antibiotika och även Pulmicort som hon ska använda ett tag efter hon blivit frisk.
Hon svarade snabbt på den nya kuren och börjar nu återhämta sig ordentligt.
Idag ska vi hälsa på en stund i skolan så hon får träffa sina kompisar lite. Det börjar ju bli lite tråkigt för henne att bara vara hemma och nu blir det su jullov om två dagar.

På fredagkvällen blev det julavslutning med Hyttan och vi var och åt pizza och såg
Sherlock Holmes 2 på bio. Den var jättebra! Nu måste jag se ettan, för den har ine jag sett.

Nu har det blivit vinter på riktigt. Hoppas snön ligger kvar nu. Det behöver inte komma så mycket mer men det lilla som är gör ju att hundarna håller sig rena och det är himla skönt!




torsdag 15 december 2011


Tänk att vi idag är i mitten av december och fortfarande har vi ingen snö och inte en tillstymmelse till is på "sjön". Lika glad är jag för det! Det kan gärna bli vårvärme efter jul!
På morgonpromenaden gick vi ner till havet. Det var mysigt att vara nere vid Svartåhällen vid soluppgången. Himlen blir så vacker.

Idag visade Tarzan på framgång igen. När vi var på väg ner till havet sprang han lös som han numera alltid brukar göra när vi går längs Bråviken då han plötsligt vek av och tog upp ett spår efter ett rådjur. Rådjuret klättrade upp längs bergssluttningen. Tarzan skulle ju med lätthet kunnat förfölja rådjuret men valde att följa mitt inkallningskommando istället :)
Mycket beröm och godis fick han då!
Det tar sig! :)


Moa har nu varit sjuk i över en vecka. Fick hämta henne i skolan förra onsdagen. Massor av hosta och hon har haft 40 graders feber nästan hela tiden. Den har varit nere på 37,7 som lägst sen har den legat mellan 38,5 och 40 :(
I morgon blir det att åka till läkaren en tredje gång under den här tiden eftersom penicillinet inte verkar bita.
Själv har jag åkt på en dunderförkylning och Nezeril är min bästa kompis just nu.

I går var jag på julbord med jobbet på Marsvikens kursgård. Mycket trevligt och mycket god mat!

Min kompis Catharinas lilla Diva växer så det knakar. Hon är nu tio veckor och jag har
agerat hundvakt vid ett par tillfällen. Det går jättebra med våra hundar. Azzar tycker
 tyvärr att hon är jätteäcklig och undviker henne så gott han kan och morrar om hon kommer för nära. Diva accepterar det men tycker det är jätteroligt att förfölja honom ;)
Tarzan däremot, tycker att hon är mysig. Han låter henne klättra på  honom och hon gör sina försök att tugga på honom.


Praline av Triomar
Diva


Diva och Tarzan






söndag 4 december 2011

Oj, det var länge sedan jag uppdaterade här!
Vad har hänt sedan sist? Inte mycket kan jag säga.
Jag har jobbat mycket och planeringen inför jul har också tagit tid.
Men något roligt som har hänt är att min kompis Catharina och hennes familj har varit i Norge hos sin uppfödare och hämtat hem sötaste valpen Diva, eller Praline av Triomar som hon heter i stamtavlan.

I helgen har vi varit hos min brorsa Thomas och hans familj som bor utanför Göteborg.
Vi tänkte gå på julmarknaden på Liseberg, men när vi vaknade på morgonen var det både kulingvindar och regnet öste ner, så vi beslutade oss för att gå på Universeum istället. Där finns det massor att upptäcka, bla finns den jättelika Oceantanken med hajar och andra exotiska fiskar som rymmer hela 1,4 milj. liter vatten!
Man kan även titta på äckliga fågelspindlar, olika reptiler m.m. Det är lite kul att vara där.



I ett akvarium hittade vi Nemo och hans pappa :)


När vi kom ut från Universeum hade det slutat att regna så då beslutade vi oss för att i varje fall äta lunch och inhämta lite julstämning på Liseberg



Här är gänget

 Tjejerna vill åka lite.....


.....och ta lite lotter

Nu är den här veckan till ända och en ny börjar i morgon med nya upplevelser!